2024.04.19. - Emma

Alföldi burgonya

Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 5 evõkanál olaj, 1-1 szál sárga és fehérrépa, 1 fél zellergumó, mokkáskanál pirospaprika, 1 paradicsom, 2 zöldpaprika (télen lehet lecsó), só, 80 dkg burgonya.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vöröshagymát apróra vágjuk, egy evõkanál olajban megpirítjuk, és a megtisztított kockára vágott zöldséget hozzáadva 1-3 percig sütjük. A pirospaprikával meghintjük, a feldarabolt paradicsomot meg zöldpaprikát belerakjuk, megsózzuk, és fedõ alatt puhára pároljuk.

A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és a maradék olajban megsütjük. A felesleges olajat leszûrjük róla, majd a sûrû zöldségmártást ráöntjük, és óvatosan nehogy összetörjön, összekeverjük (télen a paprika paradicsom helyett 1-2 evõkanálnyi lecsót tehetünk hozzá). Magyaros köret, de önálló ételként is megállja a helyét.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!