2024.04.19. - Emma

Kukoricás-gombás rizs

Hozzávalók: 20 dkg rizs, 15 dkg gomba, 15 dkg konzerv csemegekukorica, 5 evõkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál vegeta, kevés só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A többször váltott vízben megmosott és lecsöpögtetett rizst 2 evõkanál olajon üvegesre, pirítom, majd térfogatának megfelelõen dupla mennyiségû vízzel leöntöm.

Beleszórom a Vegetát, és befedve, kis lángon addig párolom, amíg az összes levét elfövi. Közben a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát a megmaradt olajon megfonnyasztom, ráteszem a felszeletelt gombát és a zúzott fokhagymát, majd megsózom. Ezután fedõ alatt, saját levében, kis lángon puhára párolom, illetve zsírjára sütöm.

A párolt gombát, a leszûrt kukoricát, valamint a finomra metélt petrezselyemzöldet óvatosan, villával belekeverem a párolt rizsbe. (Azért villával, hogy ne törjenek össze a már puha rizsszemek.) Ráöntöm a tejszint, és ismét befedem. 15 percre beteszem a forró sütõbe. Mindenfajta pecsenye mellé nagyon finom, sõt, dupla adagban készítve még magában is nagyon jó, különösen reszelt sajttal meghintve.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!