2024.04.25. - Márk

Toros káposzta

55-60 dkg sertéshúst 5 dkg füstölt szalonnával apróra vágunk, s belekeverünk 10 dkg megmosott rizst, 1 egész tojást, kevés törött borsot, kis paprikát és sót. Egészben savanyított káposztafejekrõl lefejtett levelekre 1-1 jó kanállal teszünk a keverékbõl, összecsavarjuk, s a végeit bedugdossuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Lábasba teszünk 1 kg savanyú káposztát (ha túl savanyú lenne, alaposan kimossuk), köréje rakjuk a tölteléket és a toros jelleget, azzal adjuk meg, hogy beletesszük a disznó farkát és füleinek felsõ részét, valamint egy darab dagadót vagy oldalast is.

Annyi (káposztalével vegyített) vizet öntünk rá, hogy jól ellepje, megsózzuk s kb. 60-90 percig, fõzzük. Ekkor vékony rántást készítünk, feleresztjük a káposztával - amelybõl elõbb kiszedtük a tölteléket - s felforraljuk. Tálalás elõtt a melegen tartott tölteléket visszatesszük a káposztába, amelyet 1-2 kanál tejföllel is ízesítünk.

Szeletekben frissen sült karmonádlival, továbbá - a toron - frissen kisült májas és véres hurkával, citromos és fokhagymás kolbásszal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!