2024.04.20. - Tivadar

Õszi zöldségpörkölt

Hozzávalók: 1 db 1kg-os tömött karfiol, 1 üveg konzerv zöldbab sós lében (kb. 8dl-es üveg), 1 nagyobb fej hagyma, 2 bögre hagyományos tejföl zsír, törtpaprika, só, bors ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zsírból, borsból, hagymából, majd utoljára a paprikából hagyományos pörköltalapot készítünk. (Vigyázat, a paprikát is enyhén meg kell pirítani, különben ízetlen lesz az étel!) Miután az alap elkészült, annyi sót öntünk hozzá, amennyit a zöldségek megkívánnak, (lehetõleg utólag ne kelljen az ételt sózni) majd a lecsurgatott zöldbabot, valamint a rózsáira szedett karfiolt is hozzáadjuk.

Néhány perc dinsztelés után felöntjük annyi vízzel, ami teljesen elforr, mire a zöldségek puhára fõnek. Fõzési idõ: RFp=800W-os teljesítményû micro-ban 35-45 perc. Ahogy elforrta a levét, kissé zsírjára sütjük, majd a tejfölt hozzákeverjük, végül összefõzzük. (A fenti sütõben ehhez 5-perc kellett.) Fogyasztás elõtt -mint általában a zöldséges ételeket- nem árt 1 napot pihentetni, különben nem érnek teljesen össze az ízek.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!