2024.04.19. - Emma

Borsos marhaszelet

Hozzávalók; 80 dkg marhaszegy, 20 dkg tisztított sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 1 csomó zeller zöld, 2 evõkanál liszt, 1 dl olaj, 10 dkg vöröshagyma, 1 mokkáskanál õrölt bors, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 dl tejszín, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése: A finomra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk. Rátesszük a kockára vágott húst. Addig pirítjuk. amíg a húsból kioldódó nedvek el nem párolódnak. Ekkor az apróra vagdalt vagy káposztareszelõn lereszelt zöldségeket adjuk hozzá.

További 10 perc párolás után meghintjük liszttel, azt is jól elkeverjük benne, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Vágott petrezselymet, zeller zöldet teszünk hozzá, kellõképpen sóval, borssal ízesítjük és alaposan felforrósítva, spagettivel körítve tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!