2024.04.25. - Márk

Szója brassói

Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 1 fej fokhagyma, 1 kávéskanál mustár, 1 fej hagyma, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, Vegeta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A 10 órán át áztatott szójakockát leszûrjük, a hagymát egészen apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Az olajon fedõ nélkül megpároljuk a szóját a hagymával, addig, amíg a teljesen el nem fövi a levét.

Ekkor rádobjuk a fokhagymát és az ízesítõket, megforgatjuk velük, megszórjuk a liszttel és kb. 1 dl vízzel, fedõ alatt puhára fõzzük. Ha jó munkát végeztünk, a fõzés végére csupán kevés sûrû lé marad a szóján. Ekkor belekeverjük a mustárt. Kockára vágott sült krumpli illik hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!