2024.04.18. - Andrea, Ilma

Gyümölcshabkrémek

A következõ gyümölcsvelõk verhetõk könnyen habbá: az alma, a málna, a ribiszke és az ananászbarack passzírozott anyaga. E gyümölcsfélékbõl elõállított habokat levelestésztából készült lapok vagy piskótalapok közé szokták tölteni, majd 4.5-5 dkg-os szeletekre darabolni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gyümölcshabok összeállítása és munkamenete: Felforralunk 1 l gyümölcsvelõt, majd hozzáadunk 0,60 kg cukrot, amellyel ismét átforraljuk. A felverést nyomban elkezdjük, majd 4-5 perc eltelte után 8 tojásfehérjét öntünk hozzá és azzal habbá verjük. Ezzel egyidejûleg 0,80 kg cukrot fõzünk 94 R°-ra, vagyis hurokpróbával középerõs buborékra, melyet vékony sugárban a habhoz öntünk, ezután még 10-15 percig tovább verjük, míg tökéletesen megszilárdul. Végül egy kevés citrom vagy borkõsavval kellemes ízûvé savanyítjuk. A sav hatására a hab keményebbé válik. Tészta közé töltve jól szeletelhetõ.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!