2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Ananászos sonka

Hozzávalók: 50 dkg sovány, fõtt, kötözött sonka, 1 doboz ananászbefõtt, 2 dl tejszín, 1-1 evõkanál liszt és ecetes torma, só, késhegynyi törött bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kötözött sonkáról lebontom a köteléket és felszeletelem. Az ananászbefõttet leszûröm. A lisztet és a tejszint simára keverem. A sonkaszeleteket tûzálló tálban vagy tepsiben egymás mellé fektetem.

ELKÉSZÍTÉSE: serpenyõbe öntöm a lisztes tejszint, hozzáöntök 1 dl ananászlevet, beleszórom a fûszereket, és kevergetve felforralom. Sûrûre fõzöm, ezután hozzákeverem a tormát és beleteszem az ananászkockákat, de már nem forralom, csak jól összekeverem. A tepsibe rakott sonkaszeletekre egyenletesen felkenem a mártást, és a tepsit az elõmelegített forró sütõbe teszem annyi idõre, amíg színesedni nem kezd a teteje.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!