2024.04.19. - Emma

Jércesült gombával

Hozzávalók: 2 db jérce, 10 dkg vaj, 20 dkg gomba, 3-4 evõkanál zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, ízlés szerint só és törött fehér bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gombát megtisztítom és felszeletelem. A jércéket megtisztítom, és a hasukba töltöm a megsózott, megborsozott gombát. A hasüreg nyílását fogvájóval vagy hústûvel megtûzöm, nehogy a gomba leve kifolyjon.

A vajat felolvasztom (de nem forralom) és megmártom benne, majd a zsemlemorzsába hempergetem a szárnyasokat. Kikent tûzálló tálba teszem és az elõmelegített, forró sütõben 40 percig sütöm. Tálaláskor félbevágom a szárnyasokat, és hûtött tejföllel lelocsolva kínálom.

Túrógombóc vagy sült burgonya illik mellé.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!