2024.04.24. - György

Sajtos, paprikás táskák

Hozzávalók: 1 db vörös hüvelyû paprika, 1 csomag újhagyma, 15 dkg juhtúró, 10 dkg frissen reszelt parmezán (vagy más kemény sajt), 1 csomag konyhakész omlós tészta (40 dkg), 1 db tojás, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zöldféléket megmossuk, tisztítjuk. A paprikát apró kockákra vágjuk, a hagymát vékony karikákra. A juhtúrót szétmorzsolva a reszelt sajttal együtt a zöldségekhez keverjük, sózzuk, borsozzuk, megízleljük. A tésztát kicsomagolva gyúródeszkára fektetjük. Ha szükséges, 25x65 cm-es téglalap alakúra kinyújtjuk. 10 db 12,5x12,5 cm-es négyzetre felosztjuk.
A töltelékeket elosztjuk a négyzetekre.

A tojást szétválasztjuk, a széleket tojásfehérjével megkenjük. A sarkokat, hogy egymást fedjék, összehajtogatjuk, összeszorítjuk. A táskákat egyenként sütõpapírral borított sütõlemezre rakjuk, a felvert tojás sárgával megkenjük. Forró sütõben megsütjük. Paradicsomsalátával vagy más friss salátával kínáljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!