2024.04.20. - Tivadar

Színes gyümölcssaláta narancslikõrrel

Hozzávalók 6 személyre: 1 doboz mandarinbefõtt , 4 db narancs, 1 db rózsaszín húsú grapefruit, 1 db sárgadinnye, 120-120 g fehér és piros szõlõ, 100 g porcukor, 50ml cointreau.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A mandarint szûrõben lecsepegtetjük. A narancsot és a grapefruitot vastagon meghámozzuk. A gerezdekrõl hegyes késsel leválasztjuk a hártyát. Közben felfogjuk a lecsepegõ levét. A dinnyét félbevágjuk és kiszedjük a magját.

A gyümölcs húsát gömbölyû kiszúróval (karalábévájóval) kivájjuk. A szõlõt megmossuk és lecsepegtetjük. A szemeket félbevágjuk, szükség szerint kimagozzuk. Valamennyi elõkészített gyümölcsöt tálba rakjuk, és óvatosan összekeverjük.

A porcukrot feloldjuk a felfogott gyümölcslében és a Cointreau-ban (narancslikõr), a gyümölcsre öntjük, és az egészet óvatosan összeforgatjuk. A salátát min 60 percig érleljük a hûtõszekrényben. Gyümölcssalátát kedvünk szerint készíthetünk a szezon gyümölcseibõl. Cukor helyett mézzel is édesíthetjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!