2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Bakonyi vargányaleves

Hozzávalók: 4 személyre: 300 g sertéscsont, 150 g vegyes zöldség, só, 250 g vargányagomba, 50 g zsír, 1 kis fej vöröshagyma, pirospaprika, õrölt feketebors, 1 pohár tejföl, 100 ml tejszín, 25 g liszt, csokor petrezselyem zöldje, tetszés szerinti levesbetét.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csontból a megtisztított vegyes zöldséggel, kevés sóval csontlevest fõzünk. A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát zsírban megpirítjuk, hozzákeverjük a paprikát, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott megtisztított vargányát, a finomra vágott petrezselyem zöldjét, és az õrölt borsot.

Gyengén megsózva 15 percig pároljuk. Ezután hozzáöntjük a leszûrt csontlevest, majd felforraljuk. A tejfölt elkeverjük a liszttel, és belekeverjük a forrásban lévõ levesbe. Még kb. 5 percig, lassan forraljuk, és hozzáöntjük a tejszínt. Apró vajas galuskával, vagy csurgatott tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!