2024.04.16. - Csongor

Francia rakott burgonya

Hozzávalók: 1 és fél kg burgonya, 8 db tojás, 30 dkg gomba, 10 dkg reszelt sajt, csipet delikát, só, bors, Besamel mártás kb. 1 liter.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát héjában megfõzzük, a tojást keményre fõzzük, a gombát apróra vágva, pici delikáttal megszórva kevés olajon puhára megpároljuk.

A burgonyát és a tojást megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A következõ rétegezésben, tepsiben lerakjuk: burgonya, karikára vágott tojás, gomba, és így tovább, míg el nem fogy. Besamel mártást készítünk, és belerakjuk a reszelt sajt felét. Az egészet leöntjük a besamellel, megszórjuk a reszelt sajt másik felével, és ropogósra sütjük.

Salátát kínálunk mellé. (Besamel mártás: Kb. 15 dkg vajból vékony, világos rántást készítünk 3 evõkanál liszttel, melyet tejjel felengedünk, és sûrûre fõzünk. Beleszórjuk a sajtot, kicsi borsot, delikátot.)

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!