2024.04.25. - Márk

Kelkáposztaleves virslivel

Hozzávalók: egy kis fej kelkáposzta, egy fej vöröshagyma, egy gerezd
fokhagyma, egy kanál zsír, egy kanál liszt, késhegynyi pirospaprika, köménymag, törött bors, só, 2 pár virsli.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A jól megmosott kelkáposztát apró darabokra vágjuk, és köménymagos, gyengén
sós vízben puhára fõzzük. A zsírból, lisztbõl sötét zsemleszínû rántást
készítünk, belekeverjük az apróra vágott vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük egy kevés hideg vízzel, elkeverjük és szûrõkanálon a megfõtt kelkáposztára, szûrjük. Törött borssal ízesítjük, beletesszük a karikára vágott virslit és még néhány percig, forraljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!