2024.04.19. - Emma

Báránygerinc sütve

A zeller- és petrezselyemzöldét finomra vágjuk, a rozmaringot összemorzsoljuk, és összekeverjük a finomra vágott anyagokkal. A megtisztított báránygerincet besózzuk, olajjal bekenjük, majd alaposan bedörzsöljük a finomra vágott anyagok keverékével. Ezután egy éjszakára - zsírpapírral letakarva - hûtõszekrénybe helyezzük, hogy a fûszerkeverék íz- és illathatása jobban érvényesüljön.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A báránygerincet olajjal kikent tûzálló tálba helyezzük. Mellérakjuk a szeletekre vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Közép-meleg, sütõben - gyakori locsolgatás mellett -megsütjük. A gerinccsont két oldaláról a húst lefejtjük, felszeleteljük és visszahelyezzük a gerinccsontra. Saját levével, melyben benne van a ropogósra sült vöröshagyma és a fokhagyma, jól meglocsoljuk. A gerinc mellé régi burgonyából készített burgonyapürét és citromcikkeket tálalunk.

Hozzávalók:
1200 g báránygerinc,
12 g só,
1 db citrom,
60 g vöröshagyma,
4 g fokhagyma,
3 g rozmaring,
0,3 dl olaj,
1 cs petrezselyemzöld,
1 cs. zellerzöld

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!