2024.04.20. - Tivadar

Paplanos csirkemell

Lebõrözünk, kicsontozunk négy közepes nagyságú csirkemellet és az így kapott nyolc húsdarabot szeletté verjük, megsózzuk, megborsozzuk. 5 dkg vajban a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük, majd tûzálló tálra egymás mellé fektetjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A visszamaradt vajban sóval, borssal addig párolunk 25 dkg megtisztított, apróra vágott gombát, amíg saját levét el nem fõtte, akkor 2 evõkanál liszttel meghintjük és 2 dl tejjel felengedve, kevergetve sûrû mártássá fõzzük.

Langyosra hûtjük, majd belekeverjük 2 tojássárgáját, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Ha kell, utána ízesítjük. Ezt a habos masszát a csirkeszeletekre halmozzuk, és a forró sütõben addig sütjük, amíg a -paplanba- beleszúrva, a tûre már nem tapad ragacsos massza.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!