2024.04.19. - Emma

Karfiolos csirkeleves

Hozzávalók: 1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg), 1 kis fej (25-30 dkg) karfiol, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi õrölt fenyõmag (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fekete bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkeaprólékot megtisztítom, megmosom, majd kuktafazékba teszem. Ráöntök egy liter vizet, megsózom, és a kukta jelzésétõl számított 20 percig fõzöm. Közben a karfiolt megtisztítom, rózsáira szedem és meleg vízben többször átmosom.

A fõtt csirkehúst leszûröm, kicsontozom, apróra vágom és a leszûrt lébe visszateszem, majd a karfiolrózsákkal együtt puhára fõzöm. Közben a vajat megmelegítem, megszórom a liszttel és világosra pirítom, majd berántom vele a levest.

Ízesítem az õrölt fenyõmaggal, a törött borssal, az apróra metélt petrezselyemzölddel, végül belekeverem a tejfölt és jól felforralom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!