2024.04.18. - Andrea, Ilma

Libamájkocsonya

Hozzávalók: 1 libamáj, nagy tenyérnyi libaháj, 3 dl tej, 1 nagy ecetes uborka, 1 púpozott teáskanál szardellapaszta, 1 evõkanál zselatinpor, késhegynyi pástétomfûszer, csipetnyi só. (A szardellapaszta nagyon sós!)
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A libamájat megmosom, letisztítom, és lábosba teszem. Ráteszem a kis kockákra vágott libahájat, ráöntöm a tejet, beleszórom a pástétomfûszert és fedõ alatt, kis lángon addig forralom, amíg az összes tej elforr alóla, illetve a zsír kisül a hájból.

Ezután a zsírból kiveszem a tepertõt és a májat, majd az ecetes uborkával együtt ledarálom. Ehhez hozzákeverem a szardellapasztát, a csipetnyi sót és a libazsírt. Habosra keverem, majd két evõkanál tejben feloldott és átszûrt zselatint keverek hozzá.

Egy nagy formába vagy több kisebb formába (pl. alufólia pohárkákba) töltöm a masszát, és lefedve a hûtõszekrényben dermesztem egy napig. Tálaláskor a formát forró vízbe mártom és salátalevéllel díszített tálra, borítom. Fürjtojással, céklával, paradicsommal stb. díszítem, és majonézes salátával kínálom ezt a finom ételt.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!