2024.03.29. - Auguszta

Rakott vajbab

Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 2 ek. étolaj, 20 dkg virsli, 2 db tojás, 1 dl energiaszegény tejföl, 3 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Megfelelõ nagyságú tûzálló tálat olajjal kikenünk. A virslit karikára vágjuk, és felhevített olajban megfuttatjuk.

Hozzátesszük a már elõzõleg kisebb darabokra vágott és megfõzött babot, megsózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

Felhalmozzuk a tûzálló tálban. A tojás külön edényben elkeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a babra.

Tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és középmeleg sütõben szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!