2024.04.23. - Béla

Rakott káposzta

Hozzávalók: 1 nagy fej káposzta, 10 dkg darált sertéshús, fél csomag szójagranulátum, 40 dkg rizs, 1 pohár tejföl, ételizesitõ, 1 fej vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, egy késhegynyi õröltbors, 2 evõkanál zsir, vagy olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A káposztát csikokra vágva sós vízben megfõzzük. A szójagranulátumot meleg delikátos vízben áztatjuk 15-20 percig, majd leszürjük. A vöröshagymát a zsíron világosra piritjuk, beleszórjuk a pirospaprikát, borsot, a darált húst, a szóját, (nyáron paradicsomot és zöldpaprikát is tehetünk), egy pohár vízzel felengedjük, és puhára pároljuk. Beletesszük a rizset, és annyi vizet, hogy ellepje.

Lassú tûzön addig fõzzük, míg a rizs megdagad. Egy tûzálló tál aljára terítjük a káposzta felét, erre a rízs következik, majd beboritjuk a maradék káposztával. A tetejére simítjuk a pohár tejfölt, és forró sütõben sütjük, mig a tejföl kissé pirulni nem kezd.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!