2024.04.16. - Csongor

Majonézes burgonyasaláta

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 4 dl majonéz, 3 dl tejföl, só, fehérbors, pár csepp citrom; díszítéshez: 2 tojás, snidling, 1 paradicsom.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, majd karikára vágjuk, hideg vízben lehûtjük (a vízbe tehetünk pár csepp ecetet, így nem fog szétesni a krumpli). A majonézt a tejföllel, citromlével elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük.

A vöröshagymát nagyon finomra felaprózzuk. A krumplit tálba tesszük a hagymával rétegezve, és leöntjük a mártással. Feldíszítjük a felkarikázott, keményre fõzött tojásokkal, cikkekre vágott paradicsommal és apróra vágott snidlinggel. A salátát jól behûtve tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!