2024.03.29. - Auguszta

Diós kókuszos szelet fagyasztott joghurttal

Hozzávalók: 11 dkg lágy, sózatlan teavaj, 17 dkg barna cukor, 13 dkg méz, 2 db tojás, 9 dkg korpás búzaliszt, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 8 dkg natúr (nem cukrozott) kókuszreszelék, 6 dkg apróra metélt dió (pekándió), 8 dkg elõfõzött zab (vagy rizs), 1,9 liter zsírszegény fagyasztott vaníliás joghurt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Melegítsük elõ a sütõt 180C°-ra. Egy keverõtálban keverõgéppel keverjük össze a vajat és a cukrot, majd addig verjük, míg egynemû, krémes nem lesz. Ezután adjuk csak hozzá a mézet és a tojásokat, majd ismét alaposan keverjük el.

Egy másik tálban keverjük egybe a lisztet, a sütõport és a sót. Ezután verjük a géppel ezt a keveréket a vajashoz, alaposan elkeverve egymásban õket. Fakanállal kavarjuk az egészbe a kókuszt, a diót és a zabot (rizst). A tésztát terítsük szét egyenletesen egy kivajazott, kb. 23 x 23 cm-es tepsiben. Süssük 30 percig, amíg a sütemény össze nem áll és aranybarna színû nem lesz.

A felszeletelés elõtt hagyjuk kihûlni. Vágjuk fel 16 négyzetes szeletre, és a fagyasztott joghurttal szolgáljuk fel.

Ez a recept 16 adagos. Mivel a sütéshez elõírt méretû tepsi szükséges, a szeletek vastagságának biztosítása érdekében javasolt a 16 adag egész számú többszörösét elkészíteni, ha arra van szükség.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!