A mázhoz: 7 dkg porcukor, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál jégcukor
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
1. A cukrozott citromhéjat nagyon apróra összevágjuk, és összedolgozzuk a liszttel, a sütõporral, a cukorral, vajjal/margarinnal, a tojássárgájával, a citromaromával, a citromhéjjal és egy csipet sóval. A tésztát cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hûtõbe.
2. A tepsit kibéleljük sütõpapírral. A sütõt 180 fokra (gázsütõ 2. fokozat) elõmelegítjük. A tésztát két réteg folpack között kb. 3-5 mm vastagra kinyújtjuk, és különbözõ formájú hókristályokat szaggatunk ki belõle. Tepsire rakosgatjuk, és a sütõben kb. 10 percig sütjük. Hagyjuk kihûlni.
3. A mázhoz a porcukrot simára keverjük a citromlével (sûrû masszát kell kapnunk), és bevonjuk vele a hideg süteményeket. Hagyjuk kissé megszáradni, és megszórjuk jégcukorral (durva szemcsés kristálycukorral).