2024.04.23. - Béla

Hókristály

Hozzávalók kb. 85 darabhoz: 5 dkg citronát (cukrozott citromhéj), 15 dkg liszt, 1 csipet sütõpor, 5 dkg cukor, 10 dkg vaj /margarin, 1 tojássárgája, 1 mokkáskanál citromaroma, 1 citrom reszelt héja.

A mázhoz: 7 dkg porcukor, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál jégcukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

1. A cukrozott citromhéjat nagyon apróra összevágjuk, és összedolgozzuk a liszttel, a sütõporral, a cukorral, vajjal/margarinnal, a tojássárgájával, a citromaromával, a citromhéjjal és egy csipet sóval. A tésztát cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hûtõbe.

2. A tepsit kibéleljük sütõpapírral. A sütõt 180 fokra (gázsütõ 2. fokozat) elõmelegítjük. A tésztát két réteg folpack között kb. 3-5 mm vastagra kinyújtjuk, és különbözõ formájú hókristályokat szaggatunk ki belõle. Tepsire rakosgatjuk, és a sütõben kb. 10 percig sütjük. Hagyjuk kihûlni.

3. A mázhoz a porcukrot simára keverjük a citromlével (sûrû masszát kell kapnunk), és bevonjuk vele a hideg süteményeket. Hagyjuk kissé megszáradni, és megszórjuk jégcukorral (durva szemcsés kristálycukorral).
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!