A tésztát jól kidolgozzuk, majd egy cipóba formálva 30 percig pihentetjük.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
40 dkg fõtt, áttört burgonya,
35 dkg finomliszt,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 db tojás,
1 dkg élesztõ
fél dl tej,
1 mokkáskanál só
Lisztezett deszkán egy centi vastagra kinyújtjuk, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval vagy vizespohárral kiszaggatjuk. Kissé széthúzogatjuk, majd a 180 fokra felforrósított olajban 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük. Itatóspapírra szedjük, hogy az a fölösleges olajat felszívja.
Egyszerûen készíthetõ, jóízû vacsora vagy vendégváró.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!