2024.03.29. - Auguszta

Lencsefõzelék

A lencsét megválogatjuk, majd többször, váltott vízben megmossuk, és hideg vízben feltesszük fõni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
30 dkg lencse,
8 dkg zsír,
6 dkg liszt,
1 babérlevél,
2 dl tejföl,
1 ek mustár,
fél citrom,
3 dkg cukor,
3 dkg vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
só.

A finomra vágott vöröshagymával és a babérlevéllel együtt puhára fõzzük. Zsemleszínû rántást készítünk, belepirítjuk az összezúzott fokhagymát, majd egy kevés vízzel felengedjük, és besûrítjük vele a megfõtt lencsét. Hozzákeverjük a tejfölt, a mustárt, a cukrot, a citromlevet, és jól felforraljuk.

Igen jóízû lesz, ha vékonyan levagdosott citromhéjat is teszünk bele. Füstölt tarját, kolbászt adhatunk hozzá feltétként. Ízletesebb, ha az elõzetesen megfõzött tarja levében tesszük fel fõni.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!