2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Rakott máj

Hozzávalók: 70 dkg sertésmáj, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg szeletelt trappista sajt, 4 fej vöröshagyma, 4 tojás, 1 dl olaj, ízlés szerint só, õrölt bors, morzsolt majoránna.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A májat megmossuk, lecsöpögtetjük, leszárítjuk, majd kb. fél centiméter vastagságú szeletekre vágjuk, és forró olajban mindkét oldalukat átsütjük.

Az elõsütött májszeletek felét a beázatott római tál aljára fektetjük, erre terítjük a vékony szeletekre vágott szalonna felét, a megtisztított, karikára vágott vöröshagyma felét, majd a sajtszeletek felét. Megszórjuk sóval, borssal, majorannával, és a rétegezést megismételjük. Úgy készítsük, hogy a felsõ réteg máj legyen.

A római tálat hideg sütõbe helyezzük, magas hõmérsékleten sütni kezdjük, majd kb. 15-20 perc elteltével ráöntjük a felvert tojást, és tovább sütjük, míg a tojás kellõ keménységû nem lesz. Melegen, párolt rizzsel kínáljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!