2024.03.29. - Auguszta

Töltött káposzta (római tálban)

Hozzávalók: 12-14 savanyú káposztalevél, 60 dkg apró savanyú káposzta, 70 dkg darált sertéshús (lapocka, dagadó), 15 dkg rizs, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg liszt, 5 dkg zsír vagy olaj, 15 dkg füstölt hús, 1 húsleveskocka, ízlés szerint só, õrölt bors, pirospaprika, ételízesítõ, tejföl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megdarált húshoz hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a megmosott rizst, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés ételízesítõvel, borssal és jól összegyúrjuk.

A káposztalevelek vastag ereit levágjuk, és az elõkészített húsos masszával a leveleket megtöltjük.

Az apró káposzta felét a beáztatott római tálba terítjük, erre helyezzük egymás mellé a megtöltött káposztákat, majd a füstölt húsokat elrendezzük a tetején, végül a maradék apró káposztával betakarjuk. Rántást készítünk, amit húsleveskockából készült levessel felengedünk, ezzel a káposztát megöntözzük, úgy, hogy azt jól ellepje.

A tálat lefedjük, hideg sütõbe helyezzük, és 2-2,5 órán át közepes hõmérsékleten fõzzük. Ha a víz fõzés közben elpárologna, meleg vízzel vagy meleg húslevessel pótoljuk.

A töltött káposztát tejföllel meglocsolva kínáljuk. Többször felmelegítve még finomabb.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!