2024.04.20. - Tivadar

Túró-szõlõ torta

A tészta anyagait annyi tejföllel gyúrja össze, hogy rugalmasan puha tésztát kapjon. Tegye hûvös helyre, és egy óráig pihentesse, majd nyomkodja egy kb. 25 cm-es kivajazott tortaformába úgy, hogy pereme is legyen. 200 °C-os sütõben süsse aranysárgára.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Közben a szõlõt mossa meg, szemezze le, a szemeke vágja félbe és magozza ki. Egy tálban keverje össze a túrót a tejföllel (vagy joghurttal), a vaníliás cukorral és a porcukorral. A masszát terítse a kihült tésztára és egyengesse el. A tetején rendezze el a szõlõszemeket akár több rétegben is. A sárgabaracklekvárt törje át szûrõn, tegye kis lábosba, adja hozzá a vizet, és kevergetve addig hevítse, amíg egyenletes nem lesz. Ezután öntse egyenletesen a szõlõre és hagyja kihûlni.

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojássárgája
7 dkg porcukor
kb. 2 dl tejföl
csipet só
A töltelékhez:
25 dkg túró
20 dkg vörös szõlõ, felezve, szükség szerint kimagozva
1 dl tejföl vagy joghurt
1 csomag vaniliás cukor
4 evõkanál sárgabaracklekvár
2-6 evõkanál porcukor (ízlés szerint)
1 evõkanál víz

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!