2024.04.19. - Emma

Sült zöldség

Hozzávalók: 45 dkg paradicsom (lebörözve, kimagozva), 2 közepes cukkini, 1 kis padlizsán, 1-1 piros és sárga parika, kimagozva és felkockázva, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes hagyma kb. 2,5 cm-es darabokra vágva (lehet talán 2,7 cm is...), 3 evökanál oliva olaj, 1 marék friss bazsalikom levél, só és frissen örölt bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A padlizsánt és cukkinis felkockázzuk és lesózzuk. Hagyjuk kb. 1 órát állni, hogy a keserü leve kijöjjön, majd leszárogatjuk.

A zöldségeket egy sütölapra tesszük, megszórjuk a felapritott fokhagymával. A bazsalikom leveleket tépkedjük darabokra és keverjük össze az oliva olajjal. Az olajjal öntsük le a zöldségeket, jól keverjük össze, hogy minden részük be legyen boritva és végül sózzuk, borsozzuk. A sütö legmagasabb polcán süssük 30-40 percig, amig a zöldségek puhák és kissé barnák nem lesznek.

Nagyon finom köretnek, de friss kenyérrel lehet egy könnyü nyári vacsora is. Egyébként mindenféle zöldségböl lehet késziteni, nálunk mindig nagy siker.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!