2024.04.20. - Tivadar

Csülkös rakott krumpli

Hozzávalók: 1 db fõtt, füstölt csülök, 2 kg krumpli, 2 pohár tejföl, 1 pohár tejszín, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg trappista sajt, 6 db fõtt tojás, olaj, mustár, ketchup, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Fõzz két csülköt. A megfõtt és kicsontozott csülköt jó szorosan tekerd be alufóliába, hûtõbbe. Kicsontozott, kihûlt, fõtt csülköt, Szeleteld fel a csülköt, karikázd fel a nyers krumplit, meg a hagymát. Fõzd meg a tojást.

Tegyél némi olajat egy jó nagy tepsibe és kezd rétegezni a dolgokat. Egy réteg krumpli, ezt sózd meg egy kicsit, szórd meg borssal, tedd rá a hagymát. Jön rá a csülök, ezt kend meg mustárral és ketchuppal, karikázd rá a fõtt tojást, ezt hintsd meg reszelt sajttal és tedd rá az egyik pohár tejfölt.

Következik a krumpli, pici só, bors, a maradék reszelt sajt, a másik pohár tejföl. Az egészet, pedig öntsd le egy pohár tejszínnel, takard le alufóliával és tedd be sülni. Ha a felsõ réteg krumpli megpuhult, vedd le a fólia takarást és pirítsd még egy kicsit.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!