2024.04.25. - Márk

A citrom nem csak egészséges, de jót tesz a bõrnek és a fogaknak is

A citrom nem csak egészséges, de jót tesz a bõrnek és a fogaknak is
A citromnak sok egészségügyi elõnye ismert már évszázadok óta. A két legnagyobb ismérve, hogy antibakteriális és immunerõsítõ hatású.

A citrom sokféle tápanyagot, de elsõsorban citromsavat, kalciumot, magnéziumot, C-vitamint, bioflavonoidokat és pektint tartalmaz, amelyek támogatják az immunrendszert, de segít a fertõzések leküzdésében is. A téli idõszakban ezen kiemelkedõ tulajdonságainak köszönhetõen rendkívül fontos a szerepe az egészségmegõrzésben, a betegségek elleni küzdelemben.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A citrom frissességének köszönhetõen elkerülhetjük a kimerültséget, fáradságot, szédülést, szorongást, idegességet és a feszültséget. A citromolaj belélegzésével növelhetõ a koncentrációs képesség és az éberség.

Antioxidáns hatásának köszönhetõen segít megelõzni a szív- és érrendszeri betegségek, valamint számos daganatos megbetegedés kialakulását.

Csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, tisztítja a májat és az emésztõrendszert. Használják gyomorfájdalmak és húgyúti fertõzések megelõzésére és kezelésére is.

A citrom a fogyásban is fontos szerepet játszik, hiszen segíti az emésztést és májtisztító hatással is rendelkezik.

A citromban található C-vitamin nemcsak immunitásunkban játszik fontos szerepet, de hozzájárul, hogy bõrünk üde és ragyogó legyen. Segít eltávolítani a pattanásokat és a különbözõ bõrsérüléseket. A bõrt fiatalon tartja, késlelteti a ráncok kialakulását.

Fehéríti a fogakat, eltávolítja a fogkövet és erõsíti a fogzománcot.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!