2024.04.20. - Tivadar

Gyümölcsök, melyek nem csak finomak, de segítik meggátolni a rák kialakulását is

Gyümölcsök, melyek nem csak finomak, de segítik meggátolni a rák kialakulását is
Augusztusban a nyári zöldségek mellé egyre több idénygyümölcs is felsorakozik. Ilyenkor érdemes minél több vitaminban, ásványi anyagban és antioxidáns hatású vegyületben gazdag friss csemegét fogyasztanod.

A tartósítószert nem tartalmazó, nem konzervált és nem kompót, ámde mosott gyümölcs rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatsz a rák megelõzéséhez.

Leghasznosabb a görögdinnye, sárgadinnye, kék szõlõ, fekete szeder, kajszibarack, füge, szilva és az alma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A fekete szeder növényi festékanyagai - antocianin-tartalma - a szervezetbe jutva semlegesítik a káros környezeti hatásokból eredõ, sejtöregítõ, rákkeltõ szabadgyököket.

A görögdinnye egyrészt likopintartalma miatt hatékony rákmegelõzõ, de magas vitamin- és ásványianyag-tartalma is hozzájárul immunrendszered megerõsítéséhez.

Különösen sok rost, ásványi anyag és szabadgyököket semlegesítõ polifenol van a fügében. Nem oldható rosttartalmának köszönhetõen segíti az anyagcserét, megszünteti a székrekedést.

A kajszibarack sárgás színét a benne lévõ karotinoidok adják. Béta-karotin-tartalma miatt nem csupán az immunrendszeredet erõsíti, de semlegesíti a szabadgyököket is, gátolva a rákos megbetegedések kialakulását.

A kékes héjú szilvafélék sok antocianint tartalmaznak, aminek köszönhetõen fogyasztásuk bizonyos fokú védelmet nyújt a káros szabadgyökökkel szemben. Emellett antioxidáns hatású klorogénsavban is gazdag a szilva.

A sárgadinnye kiváló C-vitamin-forrás - ami immunerõsítõként, valamint antioxidánsként mûködik. Mivel a gyümölcs zsírban és vízben oldódó vitaminokat egyaránt tartalmaz, fogyasztása elõnyös a szabadgyökök sejtkárosító hatása ellen.

Már augusztusban is érik a kékszõlõ, mely fitovegyületeinek köszönhetõen erõs daganatellenes hatással bír. A belõle készülõ vörösbor ugyancsak kiváló antioxidáns.

A nyári almában - csakúgy, mint õsszel érõ társaiban - kávé-, klorogén-, ellág- és ferulasav található, valamint más fenolok, melyek védik a szervezetet a rákos megbetegedésekkel szemben.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!