2024.04.20. - Tivadar

Nulla kalóriás ételek: uborka, paradicsom és a káposzta

Nulla kalóriás ételek: uborka, paradicsom és a káposzta
A kúrát várandós és szoptató kismamák, tinédzserek és emésztõszervi megbetegedésben szenvedõk nem alkalmazhatják.

A kúra során naponta minimum 2 liter szénsavmentes ásványvíz vagy gyógytea elfogyasztása ajánlott. Mielõtt elkezdenéd, kérd ki háziorvosod véleményét!

Uborka:

Az uborka több mint 90%-a víz, ezért annyit ehetsz belõle, amennyit csak akarsz. Kiváló vízhajtó.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az emésztésre gyakorolt hatása sem elhanyagolható. Készíthetsz belõle uborkalevet, salátát, levest, mindenhogy finom. Igaz, hogy ásványi anyag és vitamintartalma nem éppen kiemelkedõ, de annál hasznosabb orvosa szervezetednek. Méregtelenítõ hatású. Az uborkalé fogyasztása fiatalító és bõrfeszesítõ, de nem csak a bõr, hanem a haj és a körmök is regenerálódnak tõle.

Paradicsom:

Ha szereted a paradicsomot, kiváló zöldséget választottál a fogyókúrádhoz. Nemcsak az izomzatodra van jó hatással a fogyasztása, hanem az egész szervezeted hálás érte. A-vitamin tartalmának köszönhetõen teszi mindezt. Tisztítja a beleket, erõsít, és ráadásul kiváló antioxidáns hatású táplálék. Gyógyhatása is közismert, külsõleg akár a gyulladt sebet is gyógyítja. Immunrendszer-serkentõ, megújítja a májat, serkenti az emésztést, és tisztítja a vért.

Káposzta:

A káposzta igen érdekes zöldség, mert minél többet fogyasztasz belõle, annál több zsírt éget el a szervezetedbõl. Magyarországon a legelterjedtebb zöldségfélék közé tartozik. Már az ókorban is ismert volt, az egyik legkitûnõbb rákellenes eledel. Káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort, vasat, klórt, nátriumot, nagymennyiségû A-vitamint, B-vitamin komplexet, C-vitamint és U-vitamint tartalmaz. Nyersen fogyasztva, savanyítva vagy akár megfõzve is nagyon finom.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!