A modern élelmiszer-ipari eljárások során azonban gyakran kivonják a rostanyagok jelentõs részét az alapanyagokból, és így csak nyomokban tartalmazza e fontos összetevõt.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A rostok csak növényi eredetû táplálékokban lelhetõk fel, mivel a növények sejtfalának anyagából származnak. Ezek a növények emészthetetlen részei, melyeket a szervezetünk enzimjei nem képesek lebontani.
Mindenkiben felmerülhet a kérdés, hogy akkor nekünk ezek mégis hasznosak? Igen, mivel a rostok lerakódás helyett távozni „akarnak”, fokozott mûködésre serkentik a bélrendszert, ezzel pedig megkönnyítik az emésztést.
Egészségtippek
Naponta háromszor egyen gyümölcsöt vagy zöldséget!
Óvatosan emelje rostadagját!
Rizs, krumpli, esetleg tésztaköret helyett válasszon salátát!
Nassoljon gyümölcssalátát, nyers répát vagy magvakat!
Ne csak a gyümölcs levét, a húsát is fogyassza!
Igyon sok vizet!