2024.04.20. - Tivadar

Emésztést-segítõ étkezés

 Emésztést-segítõ étkezés
Napjainkban egyre inkább kiszorultak étrendünkbõl az élettani szempontból elengedhetetlenül fontos növényi rostok, melyek az emésztésünket segítik.Étkezésünkben az állati eredetû élelmiszerek dominálnak, mint a tojás, a tej, a hús és a sajt.

A modern élelmiszer-ipari eljárások során azonban gyakran kivonják a rostanyagok jelentõs részét az alapanyagokból, és így csak nyomokban tartalmazza e fontos összetevõt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A rostszegény táplálkozás viszont súlyos következményekkel járhat, olyan betegségek kialakulásában játszhat szerepet, mint a magas koleszterin, az elhízás, a székrekedés és a vastagbélrák.

A rostok csak növényi eredetû táplálékokban lelhetõk fel, mivel a növények sejtfalának anyagából származnak. Ezek a növények emészthetetlen részei, melyeket a szervezetünk enzimjei nem képesek lebontani.

Mindenkiben felmerülhet a kérdés, hogy akkor nekünk ezek mégis hasznosak? Igen, mivel a rostok lerakódás helyett távozni „akarnak”, fokozott mûködésre serkentik a bélrendszert, ezzel pedig megkönnyítik az emésztést.

Egészségtippek
Naponta háromszor egyen gyümölcsöt vagy zöldséget!
Óvatosan emelje rostadagját!
Rizs, krumpli, esetleg tésztaköret helyett válasszon salátát!
Nassoljon gyümölcssalátát, nyers répát vagy magvakat!
Ne csak a gyümölcs levét, a húsát is fogyassza!
Igyon sok vizet!


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!