2024.04.20. - Tivadar

Az angol konyha

Az angol konyha
Az angol konyháról megoszlanak a vélemények, vannak akik szerint az ételkészítési módokban szegényes. Elsõsorban a franciák tesznek csípõs megjegyzéseket e témában.

Francia eredetû az a mondás, miszerint "Angliában vannak a világ legjobb élelmiszerei......amíg nem kerülnek a konyhába...." Az eredeti angol konyha készítésmódjai valóban egyszerûek. Alapjában véve szeretik a kiadós, testes, jó minõségû húsokat, jóízû halakat, laktató lepényeket, pudingokat, mégsem élnek fenntartás nélkül az asztal örömeivel.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hódító Vilmos és a normann nagyurak a következõ elvhez tartották magukat: "Felkelés ötkor, ebéd kilenckor, vacsora ötkor, ágyba kilenckor. Az említett két étkezés közül, csak az ebédet fogyasztották asztalnál, vacsorára csak sebtében ettek néhány falatot.

Anthony Wood írta Cromwell koráról: a puritánok házában "hideg hús, fagyos társalgás, jeges fogadtatás "volt osztályrésze a vendégnek. Angliának azonban van egy másik arca is. A legendás hírû Artur király bõtorkú, nagyétkû népérõl is olvashatunk, valamint az életet élvezõ reneszánsz uralkodó, VIII. Henrik fényes lakomáiról.

Angol gyümölcspite

10 deka vajat dolgozzunk össze 4 evõkanál liszttel, lapos evõkanál sütõporral. Két tojást verjünk fel liter tejjel, majd egyesítsük a liszttel és alaposan keverjük össze. A tûzálló tálat vajazzuk ki, tegyünk az aljára párolt almát vagy más párolt gyümölcsöt, s erre öntsük a tésztát. Tegyük a meglangyosított sütõbe és közepes lánggal addig süssük, amíg láthatóan át nem sült. Kiborítva porcukorral hintsük meg a tálalás elõtt.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!