Francia eredetû az a mondás, miszerint "Angliában vannak a világ legjobb élelmiszerei......amíg nem kerülnek a konyhába...." Az eredeti angol konyha készítésmódjai valóban egyszerûek. Alapjában véve szeretik a kiadós, testes, jó minõségû húsokat, jóízû halakat, laktató lepényeket, pudingokat, mégsem élnek fenntartás nélkül az asztal örömeivel.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Anthony Wood írta Cromwell koráról: a puritánok házában "hideg hús, fagyos társalgás, jeges fogadtatás "volt osztályrésze a vendégnek. Angliának azonban van egy másik arca is. A legendás hírû Artur király bõtorkú, nagyétkû népérõl is olvashatunk, valamint az életet élvezõ reneszánsz uralkodó, VIII. Henrik fényes lakomáiról.
Angol gyümölcspite
10 deka vajat dolgozzunk össze 4 evõkanál liszttel, lapos evõkanál sütõporral. Két tojást verjünk fel liter tejjel, majd egyesítsük a liszttel és alaposan keverjük össze. A tûzálló tálat vajazzuk ki, tegyünk az aljára párolt almát vagy más párolt gyümölcsöt, s erre öntsük a tésztát. Tegyük a meglangyosított sütõbe és közepes lánggal addig süssük, amíg láthatóan át nem sült. Kiborítva porcukorral hintsük meg a tálalás elõtt.