2024.03.29. - Auguszta

5 élelmiszer, amely megszépít

5 élelmiszer, amely megszépít
Amikor a bõrápolási rituálékról van szó, az egészséges étrend is segít. Bõrünk csúcsformában lehet tõle, és bizonyos ételekkel célzottan lehet harcolni egy-egy probléma ellen. Íme 9 étel, ami segít abban, hogy ragyogyó és egészséges legyen a bõrünk. 1. Alacsony zsírtartalmú tejtermékek

A bõr egészségéhez alapvetõen fontos az A-vitamin, ami segít a sejtek helyreállításában. Az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, mint a natúr joghurt, nagyszerû A-vitamin források, ugyanúgy, mint a máj, a brokkoli, a sárgarépa, az édesburgonya, a spenót és a kelkáposzta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

2. Lenmag

Azt úton-útfélen hangoztatják, hogy a lazac omega-3 zsírsav tartalma miatt milyen hasznos a ráncok elleni harcban, de azt kevesen tudják, hogy a lenmag is nagy mennyiséget tartalmaz a "szuperzsírokból". Az omega-3 zsírsavtól erõsödnek a sejtfalak, ami egyrészt azt elõzi meg, hogy a káros méreganyagok könnyen beszívódjanak, másrészt a bõr nedvességtartalmát is segít benntartani.

3. Zöld tea

A zöld tea számos szempontból pozitív hatással lehet az egészségünkre, de valóságos erõmû, ha a bõrkárosodás megelõzésérõl van szó. A benne lévõ polifenolok gyulladáscsökkentõ és antioxidáns tulajdonságokkal bírnak, tehát segítenek kivédeni például a káros UV-sugarakat is.

A zöld tea emellett több zsírégetõ készítmény alapanyaga, többek közt a benne található katekin vegyületek hatása miatt. Elõmozdítja a zsírrétegek lebontását, ami növeli a bõr rugalmasságát, így kevésbé leszünk hajlamosak a narancsbõr kialakulására.

4. Tonhal

Az utóbbi években a tonhal kétes hírnévnek örvendett magas higanytartalma miatt. Ugyanakkor, ha mértékkel fogyasztjuk, még mindig jót tesz velünk, hiszen olyan tápanyagokban gazdag, mint a szelén. Ez a nyomelem a sejtek károsodása ellen véd. Ezen kívül elõsegíti az elasztin termelését, ami a bõr simaságáért, feszességéért és rugalmasságáért felelõs. De ha mégis tartunk a tonhaltól, vagy csak nem szeretjük az ízét, szelén található a tõkehalban, valamint a pulyka- és marhahúsban is.

5. Avokádó

Ez a kellemes és ízes gyümölcs nagyon gazdag telítetlen zsírsavakban, amik megvédik a bõr sejtjeit és megelõzik a ráncok kialakulását. Beépülnek a sejtfalakba és megerõsítik õket.Tanulmányok kimutatták, hogy azokban a kultúrában, amikben sok telítetlen zsírsavakat fogyasztanak, kevésbé jellemzõ a ráncosodás. Az avokádón kívül az olívaolaj, a mogyóróvaj és a mandula is jó forrás lehet.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!