2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Miért eszünk tonhal helyett szardíniát?

Miért eszünk tonhal helyett szardíniát?
Ha változtatunk táplálkozási szokásainkon, és a tonhal helyett inkább a szardíniát választjuk, egy kicsit már hozzájárultunk a tengerek biológiai egyensúlyának megõrzéséhez...

A tengeri csúcsragadozók túlhalászása olyan mértékû, hogy napjainkra 66%-kal csökkent a tõkehalak, tonhalak, sügérek és egyéb ragadozó halak állománya – derül ki a British Columbia Egyetem Halászati Központjának vezetõinek legutóbbi tudományos vizsgálatából. A csúcsragadozó halak hiánya ugyanakkor azt eredményezi, hogy túlszaporodnak a kicsik.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szardellák, a szardíniák és a kisebb testû lazacok száma megduplázódott. A halfajok vizsgálata azért is fontos, mert egy-egy faj túlhalászásával könnyedén felborulhat az amúgy is érzékeny egyensúly, ami komoly ökológiai katasztrófához vezethet.

Igen, tudjuk, apróság... de ha ezentúl a szardíniás pizzát preferáljuk a tonhalassal szemben, máris tettünk valamit a tengerek egészségéért!



Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!