2024.04.24. - György

Mellrák ellen ingyunk sok vörösbort

Mellrák ellen ingyunk sok vörösbort
Laboratóriumi tesztek azt mutatják, hogy a vörösborban található reszveratrol megduplázhatja egy kemoterápiás szer, a rapamicin hatását - idézte amerikai kutatók megállapítását kedden a The Daily Telegraph online kiadása.

A tumorsejtekben gyakran fejlõdik ki ellenálló képesség a rapamicinnel szemben, amelyet kilökõdést gátló szerként is használnak.

A rapamicin lassítja a rákos daganatok növekedését, ezért alkalmazzák kemoterápiás hatóanyagként.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mint Charis Eng kutatásvezetõ, az ohiói Cleveland Klinika munkatársa elmondta, a reszveratrol mérsékli a rapamicinnel szemben a mellrákosok egy részénél tapasztalt gyógyszerrezisztenciát, legalábbis laboratóriumban. A kísérletekben - melyekben emberi mellrákos sejtvonalakkal dolgoztak -, amikor a rapamicint és a reszveratrolt együtt alkalmazták, kétszer nagyobb hatékonysággal pusztította el a rákszer a tumorsejteket, mint amikor önmagában használták.

"Ha ezek a megfigyelések a klinikai kipróbálás során is érvényesnek bizonyulnak, akkor egy pohár bor vagy egy marék mogyoró elfogyasztása a rák elleni rapamicin kezelés elõtt okos megközelítés lehet" - magyarázta Eng. Az eredményeket részletesen a Cancer Letters címû szakfolyóiratban tették közzé.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!