2024.04.25. - Márk

Gasztrodivat, vagy tényleg egészséges a müzli?

Gasztrodivat, vagy tényleg egészséges a müzli?
A müzli gabonából, többnyire búzából, zabból áll. Az asztalunkra pelyhesítve kerül. Aszalt és friss gyümölcsök, mazsola, dió, mogyoró, mandula, édesítõszer, jó esetben méz van benne. Hogy ne legyen száraz, leöntik tejjel, kefirrel.

Az orvosok ajánlják a müzli fogyasztását. Annál is inkább, mivel a mai ember túlfinomított élelmiszereket fogyaszt. Agyonsütve, fõzve, így kevés rostos anyag jut a szervezetbe. Mi, magyarok is inkább húsfogyasztók vagyunk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A napi szükséges élelmirost-mennyiség 30-50 gramm, ezzel szemben csak 10-15 grammit viszünk be. Az emésztõrendszer normális mûködéséhez ez kevés. Jön a székrekedés, így a mérgezõ anyagok tovább maradnak a szervezetben. A zöldségek, hüvelyesek, gyümölcsök segíthetnek.

A müzli a különféle vitaminokat, ásványi anyagokat is tartalmaz. A gabonafélékben B-vitaminok, a friss gyümölcsökben C-vitamin van. Ám a helytelen táplálkozási szokások, a mozgásszegény életmód okozta bajokat nem szüntethetjük meg pár tál müzlivel.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!