Reggelire vagy napközben összedobunk egy szendvicset, ezt elcsomagolhatjuk az iskolába, munkába is, ez a legegyszerûbb, ha gyorsan szeretnénk valami laktatót enni. Aki egészségesebben szeretne élni, barna kenyér közé teszi a szalámit vagy sajtot. De vajon tényleg egészségesebb vagy csak azt hisszük?
Tévedés, hogy a barna vagy a félbarna kenyér csak attól más, mint a fehér, mert másféle gabona lisztjét használják hozzá.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A barna kenyérnek attól kellene barnának lennie, hogy az a liszt, amely a kenyér legfontosabb alkotóeleme, teljes kiõrlésû, tehát az egész magot megõrlik korpástól, nem csak a belsejét. Az így készült kenyér pedig valóban klasszisokkal egészségesebb, mint a fehér.
Ezért vásárláskor mindig kérdezzük meg, hogy teljes kiõrlésû lisztbõl készült-e a kenyér!