2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Sült paradicsom és Csukapörkölt álomdiéta módra

Sült paradicsom és Csukapörkölt álomdiéta módra
Sült paradicsom elkészítésének módja:

A paradicsomok tetejét levágjuk, kikaparjuk a belsejüket kiskanállal. Tûzálló tálat kiolajozunk, beleállítjuk a paradicsomokat és mindegyikbe beleütünk 1 db nyers tojást. Megsózzuk, reszelt sajttal meghintjük.

Addig sütjük, míg a tojás megsül benne. Álomdiéta lisztkeverékbõl készült szénhidrátcsökkentett kenyérrel, vagy sós rúddal tálaljuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
10 db nagy paradicsom
10 db tojás
Tengeri só
15 dkg füstölt óvári sajt

Csukapörkölt-- álomdiéta módra

Hozzávalók:
3 kg csuka
3 vöröshagyma
20 dkg füstölt kolozsvári szalonna
3 evõkanál paprika
3 evõkanál paradicsomlé
4 gerezd fokhagyma
Tengeri só
bors
piros arany
kurkuma
cseresznyepaprika

Elkészítés módja:

A csukát megtisztítjuk, a fejét levágjuk, a kopoltyút eltávolítjuk, majd 2 ujjnyi szeletekre felvágjuk. Besózzuk, és 3-4 órán át állni hagyjuk.

A 3 fej vöröshagymát apróra kockázzuk, füstölt kolozsvári szalonnából 20 dkg-ot apróra összevágunk. Az összekockázott hagymát és szalonnát kevés olajon megpirítjuk, majd félrehúzzuk a tûzrõl és 1 kanál piros törött paprikát szórunk rá, és jól elkeverjük ( serpenyõben). Ezt az elegyet a fõzõedény aljára terítjük és erre helyezzük rá a csukafejet és a halszeleteket.
Annyi vizet öntünk rá, hogy egy ujjnyival ellepje. Ezt követõen ezt elkezdjük forralni, és 3 kanál paradicsomlét, továbbá 1 csöves paprikát teszünk bele. Forrást követõen még két púpos kanál törött paprikát, borsot, piros aranyat, csipet kurkumát és 3-4 gerezd összezúzott fokhagymát adunk hozzá. A cseresznyepaprikát 25-30 perc után tesszük bele a lébe. Egyenletesen forraljuk 35 percig, majd tálaljuk.

Személyenként 10-12 dkg álomdiéta lisztkeverékbõl készült csipetkével fogyasztjuk.



Klikk: www.csabibettina.hu
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!