2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Õszi diéta tippek

Õszi diéta tippek
A természet nagyon jól rendezte el: mindig olyan tápanyagokat biztosít, ami adott évszakban szükséges a szervezetnek.

Ezzel a diétával nem kell lemondanod az õsz finomságairól, mégis látványos fogyást eredményez – akár két hét alatt.

Ez a fogyókúra a szétválasztás alapelvére épül, rokonai például a „minden másnap”diéták és a kilencven napos diéta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõnye, hogy egyszerû, és hogy semmilyen valódi tápanyagtól nem foszt meg (a szénsavas üdítõ nem tartozik a valódi tápanyagok közé).

Mit lehet enni?

Szinte mindent, csak nem mindegy, hogy mikor. Az egyszerûség kedvéért mindössze két napból áll a diéta, ezeket váltogatod majd. Egyik nap egy erõsen csökkentett szénhidráttartalmú étrendet kell követned, a következõ napon pedig dúskálhatsz az õszi gyümölcsökben, olajos magokban. Ezáltal semmirõl nem kell lemondanod, mégis trükkösen felgyorsítod az anyagcseréd, és fogyni fogsz.

Szénhidrátszegény nap: húsok, halak, érett sajtok, tojás, zöldségek (kivéve burgonya, cékla, kukorica, sárgarépa, hüvelyesek)

Gyümölcsnap: Szõlõ, szilva, alma, körte, áfonya, sárgadinnye, õszibarack, nektarin, natúr olajos magok (dió, mandula, mogyoró, pisztácia, kesudió, napraforgómag), szezámmag, lenmag; mérsékelten zabpehely, méz, túró és natúr joghurt

Amit nem szabad

Fontos, hogy a két hét alatt ne fogyassz finomított cukrot, fehérlisztet, vagy bármilyen gabonát (a zabpelyhen kívül). Így tilos a süti, a csoki, a kenyér és a péksütemény, valamint a tészta is. Tejtermékek közül csak a sajt, a túró és a joghurt (vagy kefir) megengedett, és naponta 3 evõkanál tejszín elosztva – a kávéhoz. Zsiradéknak lehetõleg hidegen sajtolt olajokat vagy vajat használj, a margarint mindenképpen kerüld.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!