2024.04.25. - Márk

10 dolog, amit tudni kell a sóról

10 dolog, amit tudni kell a sóról
A só talán a legismertebb ételízesítõ. Azt viszont már kevesen tudják, hogy ez az ásvány a megfelelõ mennyiségben fogyasztva mennyire hasznos lehet szervezetünk számára.

10 dolog a sóról, amit érdemes tudni:

Védi a sejteket, különösen az agysejteket az elsavasodástól. A vesének szüksége van sóra a szervezetben felhalmozódott savak leépítésére és kiválasztására. Ha nincs elég só a szervezetünkben, akkor az könnyen elsavasodik.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ez az ásvány fontos szerepet játszik a lélektani és érzelmi zavarok kezelésében. A depresszió kezelésénél használt Litium például a sót helyettesíti.

Ha elegendõ só és víz van a szervezetünkben, akkor azok természetes antioxidánsként viselkedve eltávolítják a toxikus anyagokat.

A só szükséges a rák kezelésében és megelõzésében, de fontos az izomzat és erõnlét fenntartásához, megakadályozza az izomgörcsöket

Só csökkenti a szívritmus zavarokat és fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályzásában. A víz : só aránya nagyon fontos. Egy só szegény táplálkozás magas víz fogyasztás mellett egyes embereknél magas vérnyomáshoz vezethet.

Alvás zavarokra is jó, természetes altató.

A só tisztítja a tüdõt, a hörgõket és segít a slejm felszakításában. A nyelvre téve megállítja a száraz köhögést. De szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához is. Ezért alkalmazzák asztmásoknál, autoimmun betegségben szenvedõknél és allergiás megbetegedéseknél. A só egy természetes antihisztamin. Asztma esetén ugyanolyan hatásos, mint egy inhalációs-spray, csak mellékhatások nélkül.

A só fontos a libidó megõrzésében.

Sportolás elõtt egy kevés só megnöveli a tüdõ kapacitását és meggátolja a túlzott izzadást.

A só túlzott fogyasztása káros hatású is lehet. Ezért figyeljünk oda arra, hogy megfelelõ mennyiségben fogyasszuk, és mindig igyunk elegendõ folyadékot, hiszen a víz oldja a sót.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!