Egy berlini tanulmány szerint az antioxidánsok közül különösen a bétakarotin és a likopin teszi szebbé bõrünket és ezt tesztszemélyeken is igazolták. Napi fogyasztásra ajánlott ideális mennyiség 2 répa vagy 200 mililiter sárgarépalé. A likopin megvédi bõrünket a káros napsugaraktól, napi egy evõkanál paradicsomlé segíti a védekezést ezen sugarak ellen.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Vérnyomáscsökkentõ hatású, csökkenti a trombózis kialakulásának veszélyét és kisebb a szív koszorúér halálozás azoknál, akik rendszeresen fogyasztanak halat.
A brokkoli elõsegíti az ösztrogéntermelést, a lenfélék megtartják erõnlétünket, a vajkészítéskor visszamaradó anyag, az író pedig bõrünk feszességéért felel.
A brokkoli nagyon jó tápanyagforrás, sok C-, K-, A-, B6-, B2-vitamin található benne. Gazdag rostokban, folsavban, mangánban, foszforban, magnéziumban és tartalmaz még proteint, omega-3 zsírsavat, vasat és kalciumot is. A brokkoli, mint más zöld leveles zöldség, jó adag növényi tápanyagot, antioxidánst tartalmaz, óvja a szívet, véd a bõrráktól és segít a gyomorfekély elleni küzdelemben. A brokkoli véd a petefészekrák ellen, és a prosztatarák megelõzésének egyik lehetséges fegyvere is. Ajánlott hetente kétszer fogyasztani.
A lenfélék igazi erõnlétjavító tápanyagforrások. Magját gyógyászati célra is használják. Olyan esszenciális zsiradékot tartalmaz, amely a szervezet számára nélkülözhetetlen. A lenmagot ajánlják székrekedés ellen, gyógyítja a bélbetegségeket és az izületi gyulladásokat, omega-3 tartalmának köszönhetõen megelõzi az érelmeszesedést. Legoptimálisabb naponta egy evõkanál lenmagolaj fogyasztása.
Ahhoz, hogy megtartsuk bõrünk feszességét, elegendõ fehérjét kell a szervezetünkbe juttatni. A proteinek a testünk építõkövei, meghatározzák az egészségünket, az izomzatot, a fizikai és szellemi teljesítményt. Ha állati vagy növényi eredetû táplálékot fogyasztunk, ilyen proteinek kerülnek a szervezetünkbe, ezek különösen a túróban találhatóak, de a kefír is tartalmazza õket, valamint a halak, a zsírszegény húsok, a diófélék, és a hüvelyesek. A fehérjéket két harmad növényi- és egy harmad állati eredetû élelmiszerekbõl ajánlott magunkhoz venni.