2024.04.24. - György

Fiatalodás ételekkel (2/1. rész): Keménysajtok, zöld tea és a köles

Fiatalodás ételekkel (2/1. rész): Keménysajtok, zöld tea és a köles
A fogainkat legjobban védõ élelmiszerek listáját a sajtok vezetik, ezen belül is a kemény sajtok, mint például a parmezán vagy az ementáli sajt.

Elõsegítik a nyáltermelést, gazdagon tartalmaznak kálciumot, foszfátot, tejproteint, amelyek védik a fogakat. A legjobb, ha étkezésünket alkalmanként sajtfogyasztással zárjuk, ezzel is csökkentjük a káros savképzõdést a szánkban. A zöld tea egészségre kiható ereje legnagyobb mértékben a benne található nagy mennyiségû antioxidánsnak, a polifenolnak köszönhetõ, ami a bõrre káros UV sugaraktól véd meg.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egészségmegõrzõ tulajdonsága mellett a zsírégetés felgyorsításában is segít. Csak az a tea tartalmaz polifenolt, amelyben a teafû 6 és 8 perc között ázik. Négy csészényi adag zöld tea naponta jót tesz fogaink fluorpótlásának is.

A vékonyszálú, töredezett végû haj gyakori kiváltója a vashiány, amely a nõk körében igen gyakori probléma. Ennek orvoslásában segíthet a köles. Vasban gazdag gabonafélék közül a legjobb a kenyér. Ezek az élelmiszerek sok C vitamint, és szilíciuomot tartalmaznak, ami a hajat és a körmöket erõsíti. Alternatíva azoknak az embereknek, akik nem szeretik a kölest: minden héten egy sovány marhahús elfogyasztásával pótolhatják vashiányukat. Ezen kívül még jó a petrezselyem, a menta illetve a borsmenta.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!