2024.04.20. - Tivadar

Az új divat: Bor helyett sör az éttermekben!

Az új divat: Bor helyett sör az éttermekben!
A világ gasztronómiailag fejlettebb vidékein ma már a legszínvonalasabb étteremben sem lepõdik meg a felszolgáló, ha az egyes fogásokhoz nem bort, hanem különféle söröket rendel a vendég.

Sõt, nagyon is tisztában van vele, milyen típusú sört ajánljon a kiválasztott ételekhez. De, hogy az egyszeri étteremlátogató se jöjjön zavarba, ha sörrel kísért ebédre vagy vacsorára vágyik, a német sörszövetség (Der Deutsche Brauerbund) egy kölni mesterszakáccsal karöltve készített egy táblázatot, amelybõl bárki könnyedén megtanulhatja a sör-étel társítás alapvetõ szabályait.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hogy egy szép darab sült húshoz frissen csapolt pilsenit illik inni, azt talán a laikusok számára sem meglepõ. De mi a helyzet a kifinomultabb fogásokkal? Milyen sör passzol (ha passzol egyáltalán) a halhoz, a vadételekhez vagy az édességekhez?

Az alaptétel: a megfelelõ sör nem elnyomja, hanem kiemeli az étel ízét. A sör fûszeres, élesztõs karaktere tökéletes kiegészítõje lehet számos fogásnak. Akadnak séfek, akik úgy vélik, a sör nemcsak hozzávalóként nélkülözhetetlen a gasztronómiában, hanem a borhoz hasonlóan ideális ételkísérõvé válhat.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!