Táplálkozáskutatók szerint az ideális élelmiszerek 100 grammja nem tartalmazhat 107 kalóriánál többet. Ehhez képest az átlagos közép-európai ételben 155 kalória van, a gyorséttermekben kapható ételek kalóriatartalma pedig 100 grammonként 290 kalória. A megoldás kézenfekvõ: olyan élelmiszerekbõl kellene összeállítani a napi étrendet, amely a legmegfelelõbb tartalommal rendelkezik.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Levesként szinte valamennyi zöldségfajta finoman, változatosan elkészíthetõ, ráadásul nagy mennyiségben fogyasztható, mivel a sûrûsége és az energiatartalma kicsi. Ugyanakkor minden fontos tápanyag, rostok, mikroelemek megtalálhatók benne és laktatóak. Praktikus szempont, hogy elõre megfõzhetjük, egyszerre több adagot is, hogy ha ránk tör az éhség, fogyaszthassunk egy-egy tányérral. Hogy vitaminhoz is jussunk, szórjuk meg a kész levest valamilyen nyers zöldséggel, felkockázott zöldpaprikával, metélõhagymával vagy bõségesen petrezselyemmel.