Állításuk szerint az 1998 és 2008 közötti étellel kapcsolatos megbetegedések közül majdnem minden 25. kezdõdött valamelyik mártogatóval, melyek általában nyers, felkockázott hagymát, paradicsomot, paprikát, avokádót és fûszereket tartalmaznak.
Mérgezõ mártogatós ételek
A szennyezett salsa és guacamole mártogatók gyakran okoznak ételmérgezést az éttermekben, ezért az élelmiszer-biztonsági szakembereknek fokozottabb figyelmet kell erre fordítaniuk - állítják egészségügyi szakemberek.
Állításuk szerint az 1998 és 2008 közötti étellel kapcsolatos megbetegedések közül majdnem minden 25. kezdõdött valamelyik mártogatóval, melyek általában nyers, felkockázott hagymát, paradicsomot, paprikát, avokádót és fûszereket tartalmaznak.
Az egyik elképzelhetõ ok arra, hogy miért lehet ilyen fertõzõ a salsa vagy a guacamole, az a tárolás. Valószínûleg nincsenek mindig megfelelõen lehûtve, és mivel ezek a mártogatósok általában hatalmas adagokban készülnek, a legkisebb szennyezés is rengeteg embert megbetegíthet. A különösen éttermekben történõ fertõzések kulcsfontosságúak a megelõzés szempontjából.
Állításuk szerint az 1998 és 2008 közötti étellel kapcsolatos megbetegedések közül majdnem minden 25. kezdõdött valamelyik mártogatóval, melyek általában nyers, felkockázott hagymát, paradicsomot, paprikát, avokádót és fûszereket tartalmaznak.