2024.04.25. - Márk

Szuflé - Luxus az asztalon

Szuflé - Luxus az asztalon
Még a gyakorlott konyhatündérek is megriadnak kicsit ettõl a szótól. Pedig nem kellene. Ha elsõre még kissé bonyolultnak is hangzik, a végeredményt dicsérve ébredünk majd rá arra, hogy a könnyen elkészíthetõ felfújt szinte pofonegyszerû.

A szuflé édes változata csokoládés és vaníliás formában is elkészíthetõ, rengeteg gyümölcsös szósszal, fagylalttal variálva. Annak ellenére, hogy melegen tálaljuk majd, igazi nyári desszert lehet, ugyanis a friss gyümölcsök, és a hideg fagylalt teszi majd igazán élvezhetõvé ezt a meleg és jéghideg kavalkádot.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Néhány jó tanács, mielõtt belekezdenénk:

- Az alapanyagok mellett egy speciális, hõálló kerámiaedényt is be kell szerezni, amiben majd megsütjük a szuflét. Ezt a formát szinte minden konyhafelszerelést áruló üzletben megvehetjük, csak arra figyeljünk, hogy hõálló legyen, különben nem fogja bírni a sütést.

- Türelmesen és jól keverjük ki az alapanyagokat, hogy a massza állaga ne legyen majd csomós.

- Figyelni kell majd az órát, nehogy túlsüsd a szuflét, ugyanis a lényege, hogy a belseje folyékony állagú, míg a külseje szilárdabb. Ezért kell szigorúan venni a 15 perces sütést a 200 fokos sütõben.

- Csakis szobahõmérsékletû tojás felhasználásával dolgozzunk.

Cosmopolitan

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!