A sült hús (rendszerint bárány vagy marha) a hozzávalókkal (a bárányhoz mentamártás, vagy ribizli zselé, a marhához mustár vagy tormaszósz) az étkezés fénypontja. A pompás házi puding, majd a finom angol sajtok a"kötelezõ" folytatás. A vasárnapi ebéd még mindig valóságos intézmény a londoniak számára.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A legismertebb otthon készített étel Angliában a beef steak (sült marhahús), amit általában vasárnap fogyasztanak. Ez az étel olyannyira népszerû volt, hogy a franciák a mai napig csak "les rosbifs"-nek (sült húsok) titulálják az angolokat. A sült húst sült burgonyával, zöldségekkel és egy bizonyos fajta mártással tálalják, amit húslébõl, húslevesbõl készítenek és liszttel sûrítenek be. A Yorkshire pudding kedvelt kísérõ a sült mellé.
Amikor az ember a városban sétál, gyakran megcsapja az orrát a hal és a sült krumpli szaga. Anglia legnépszerûbb"gyors" étele minden bizonnyal a fish and chips (hal hasábburgonyával) - az elsõ"fish & chips" boltok a 19. század végén jelentek meg és azóta váltak kedveltté keresztül-kasul az országban. Az étel maga az egyszerûség: a halat (általában tõkehal vagy lepényhal) egy lisztbõl, tojásból és vízbõl készült tésztába mártják, majd forró zsírban kisütik. A chipshez vékony hasábokra vágott burgonyát sütnek ki forró zsírban. Ezt a klasszikus angol ételt legjobb a szabadban, egyenesen a papírzacskóból enni!
Az utóbbi idõben az angol konyha a különbözõ népek konyhamûvészetének ezernyi fogásával gazdagodott. A boltokban és éttermekben az indiától kezdve az olaszon át a japán különlegességeik kaphatók ételek és élelmiszerek. A curry például (ez egy fûszeres étel hallal, hússal vagy zöldségekkel) mostanság Anglia egyik kedvenc fogása. Most pedig íme néhány példa, mit is fogyasztanak pontosan a szigetlakók!